Hvad skal du vælge af forskellige drivhuse

afdækning i drivhuset

Drivhuset er det bedste sted at være på en kold dag. Det er lyst og optimistisk og fuld af løfte. I drivhuset kan du mærke skiftesæsonen og det ekstra lys og varme. Der er nogle gode måder at bruge lidt tid derude i disse uger.

Februar er en god tid til at starte dine tidligste frø. De vil have brug for ekstra bundvarme fra varmekabler eller varmemåtter. Dette hjælper frøet med at holde sig varm for optimal spiring. Klare plast kupler, der dækker frøplantebakkerne, anbefales også, da de hjælper spiring ved at holde fugt og temperatur stabil. Disse skal udluftes dagligt for at undgå dæmpning og kan fjernes kort efter, at frøene har spundet sig.

Det er en god tid at udpege, hvilke planter der har overlevet så langt, og som kunne transplanteres og gives en tidlig start. Jeg er begyndt at transplantere stiklinger og opdelinger af nogle af mine hårdeste planter. Sidste års stauder, der blev startet af frø og stiklinger taget sidste sommer, er klar til at blive pottet op. Når dette er gjort så tidligt vil du have store robuste planter til udplantning om et par måneder.

Overvej at besøge din foretrukne lokale børnehave til de første blomster der er tilgængelige. Selvom de fleste af disse blomster vil overleve udenfor, fungerer de bedst under afdækning i drivhuset, hvor de kan nyde de varmere temperaturer og ekstra beskyttelse mod kold vind og regn. Jeg nyder at have disse tidlige potter af blomster, da de bringer glæde og farve og er en stor inspiration for den kommende årstid.

Vælg de rigtige former for drivhuse

Det er også en god tid til direkte ud såning i drivhuset. Prøv at starte nogle tidlige madafgrøder i jorden og eller i beholdere. Jeg kan godt lide at styre frø Sugar Ann Snap Peas. Disse ærter kræver ikke træning, da de kun vokser 2 fod eller 60 cm. De er en fremragende tidlig producent. Salat, Spinat, Swiss Chard, Kale og Dill er andre gode tidlige afgrøder.

Husk at inkludere nogle blomster i dine frøbestillinger i år. Blomster bringer farverig glæde og liv til en ellers almindelig spiselig haveplan. Der er mange måder at inkludere både årlige og flerårige blomster i alle slags haver. Plant blomster for at tiltrække specifikke gavnlige insekter for at forbedre bestøvningen som ledsagere for at forbedre udbytte og smag, til spiselige smukke tilsætninger til salater og for friske afskårne blomster for at forbedre dit boligareal.

Companion plantning betyder parring af to eller flere kendte sorter af urter, blomster og grøntsager, som når de plantes sammen gavner hinanden ved at øge udbytte, sundhed og smag. Jeg har konstateret, at agurkerne jeg har plantet med solsikker er sødere og producerer i længere tid end de plantede uden solsikker. I en mindre have er sorten Pacino Cola en dejlig dværgtilsætning.

Hvad skal du vælge af forskellige drivhuse

Spiselige blomster er en populær tendens lige nu. Nogle nemme sorter at overveje er Nasturtium, Viola, Calendula og Borage. Alle disse er nemme at tilføje frisk til salater. Prøv at fryse violer eller borage blomster i isbiter til flotte sommerdrinks. Violaer, Pansies, Dianthus og Rose petals bruges i stigende grad i desserter.

Jeg inkluderer også blomster til frisk skæring. Der er mange sorter, der opdrættes specielt til lang vase liv, og det er værd at forsøge at dyrke disse fra frø. Nogle af mine foretrukne annuals er Benary Giant Zinnias, Larkspur QIS serien, Prinsesse Asters, Salpiglossis og Sunflower Valentine. Mens flerårige blomster som Pacific Giants Delphiniums, Siberian iris, Peonies og de fleste former for Dianthus og Rudbeckia gør det vidunderligt nemt at dyrke cut flowers.